FINNISH WOMEN IN WINE

Suomalaiset naiset viinialalla

Vaikkei viinin juuret vielä kovin syvällä suomalaisessa ruoka- ja juomakulttuurissa olekaan, löytyy meiltä viinin asialle omistautuneita suomalaisia silti yllättävän suuri porukka niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Alunperin viinin parissa tehtävät työt niin viinitiloilla kuin muuallakin ovat olleet enemmän miesten kuin naisten töitä, ja pitkän historian sekä vahvat perinteet omaavassa Euroopassa näkyy tämä vielä selkeästi.
Monelle saattaakin tulla yllätyksenä, että vaikka mediassa esiintyvät viinialan edustajat ovat lähes poikkeuksetta miehiä, alkaa ala Suomessa olla pikkuhiljaa naisvaltainen ja viinialan huiput Suomessa ovat naisia.

Naistenviikko on seitsemän päivän ajanjakso 18.–24. heinäkuuta, jolloin suomalaisessa almanakassa on vain naisten nimiä. Kaikkiaan naistenviikolla on almanakassa 34 nimeä, ja silloin viettää nimipäiväänsä noin 627 000 naista.
Naistenviikon kunniaksi käännetään huomio viinialalla työskenteleviin suomalaisiin naisiin ja tutustutaan heidän monesti muiden alojen ammatteihin ja ajatuksiin viinistä.

Cin cin!
Malja upeille suomalaisille naisille viinialalla!

2022 | Viinien maahantuojat ja myyjät

Suomen viinikulttuurin takaa löytyy yllättävän suuri ja intohimoinen joukko viinien maahantuojia ja -myyjiä, jotka huolehtivat siitä, että käsillämme oleva viinivalikoima on niinkin upea kuin mitä se on.

2022 naistenviikolla esittelyssä viinien maahantuonnin ja myynnin parissa uraa luovat suomalaiset viininaiset.

2021 | Enologit ja Viinintekijät

Vuosittaisen naistenviikon viininaisten esittelyperinteen sai 2021 kunnian aloittaa viininvalmistuksen parissa työskentelevät suomalaiset naiset ympäri maailmaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: