Paras viinilasi

eli 5 syytä, miksi Gabriel-Glas viinilasi on se parhain.

Tajusin tässä joku päivä, että Gabriel-Glas viinilasien ja minun rakkaustarina on kestänyt jo kymmenen vuotta!
Kymmenen vuotta sitten asuin Zürichissä ja työskentelin silloin vielä viinibaarissa nimeltä 4Tiere. Pikka on pystyssä edelleen, tosin vaihtanut omistajaa ja keskittynyt gineihin, joita jo minun aikanani oli yli 50, mutta nykyään jo yli 600!

Rakastin työpaikallani käytössä olleita Spigelaun laseja ja fiilistelin erityisesti sitä, että meillä oli erikseen lasi kuohuviineille, valkoviineille, punaviineille sekä upeat burgundy-lasit, joista tarjottiin myös samppanja tarpeen vaatiessa.
Ravintola-alalla työskentelevien tuttujen kanssa tavattiin iltaisin yleensä siellä, missä asiakkaat viihtyivät pisimpään. Viikolla päädyimme usein nauttimaan after work-lasilliset Maison Manesse-ravintolaan, joka heti ensimmäisenä vuonnaan sai ensimmäisen Michelin tähtensä.
Heidän lasivalintansa oli Gabriel-Glas, jota muistan hämmentyneenä ihastelleeni. Olin epävarma yhden hyvän lasin sopivuudesta ja riittävyydestä niinkin korkealla tasolla, ja samaan aikaan halusin kovasti pitää useilla eri viinilaseilla hifistelystä ja fiilistelystä, joka selkeästi tuki ammattimaisuutta. Muistan myös, kuinka kevyeltä ja sitä kautta epäluotettavalta Gabriel-Glas tuolloin kymmenen vuotta sitten kädessäni tuntui.
Ei mennyt montaakaan kuukautta kun roolit muuttuivat, Gabriel-Glas alkoikin tuntua oikein sopivalta ja muut lasit lähinnä kömpelöiltä.

Kymmenen yhteisen vuotemme kunniaksi listaankin nyt minulle itselleni tärkeimmät syyt, miksi valitsen Gabriel-Glas viinilasin aina vaan ja uudestaan.

 1. Lasi on kaunis.
  Gabriel-Glas viinilasin muotoilu hivelee silmää ja ihastuttaa joka kerran ja edelleen. Lasi on symmetrinen, klassinen ja elegantti.
 2. Se oikeasti sopii kaikille viineille.
  ..Ainakin minun käytössäni! Eteen ei ole tullut vielä yhtään viiniä, jonka olisin kokenut kaivanneen jotain toisenlaista lasia. Ravintolassa, missä muuten oli käytössä Gabriel-Glasit, jälkiruoan aromikas Palo Cortado-sherry tarjoiltiin suppeasta aromilasista, joka aiheutti suuren pettymyksen. Viiniä oli määrällisesti vähän, joten ehkäpä siksi moinen lasivalinta, mutta vieläkin mietin minkälainen kokemus olisi ollut, jos olisin saanut kokea tuon viinin Gabriel-Glasista..
  Hieman harmittaa vitriinikaapissa seisovien muiden ihanien lasieni puolesta, kun niille ei vaan enää löydy käyttöä.
 3. Lasi on luonteva käsitellä.
  Pönötys is soooo last season, ja vaikkei nyt viinilasi kädessä tartte ehkä riehua, niin ei sitä liikaa varoakkaan saa.
  Palaan mielelläni ajatuksissani tuonne 10 vuoden taa, kun Gabriel-Glas tuntui kädessä luonnottoman kevyeltä, ja sitten mietin tätä hetkeä, ja kuinka hyvä ja selkeä lasi se onkaan käsitellä.
 4. Lasi on keskikokoinen.
  Eli se ei vie mitään extra tilaa, vaan kaappiin mahtuu normaali setti laseja.
 5. Raaskii laittaa astianpesukoneeseen.
  Do I need to say more??

Tällä kerralla skippasin suosiolla kaiken teknisen hölinän, mutta ehkäpä niistäkin voisi laatia jonkinlaisen listauksen.

Mielenkiinnolla odottelen mitä seuraavat 10 vuotta tuovat tullessaan ja kuinka viinilasit taas kehittyvät, niin silti se on vaan niin, että Gabriel-Glas on minulle se viinilaseista parhain!

Cin cin!
Anna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: